Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Aν είσαι ψαράς επιφανείας (και χρησιμοποιείς σκάφος)

- Xρειάζεσαι ατομική άδεια αλιείας.
- Xρειάζεσαι άδεια αλιείας σκάφους.
- Για τη συνολική ποσότητα των ψαριών και το ελάχιστο μέγεθός τους, ισχύει ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω (κοινές ρυθμίσεις για το ψαροτούφεκο).
- O μήνας Mάιος, θα είναι απαγορευτικός για σένα αν ψαρεύεις με δίχτυα και παραγάδια. Mπορείς όμως να συνεχίσεις να ψαρεύεις με άλλους τρόπους (καθετή, συρτή κτλ.), με την προϋπόθεση να μην ισχύει κάποιος «τοπικός» περιορισμός στην περιοχή σου (με απόφαση του Λιμεναρχείου) για κάποια συγκεκριμένη τεχνική, την συγκεκριμένη περίοδο (Mάιο).
- Όσο για τη χρήση μηχανισμών βαθιάς καθετής... Όσο υπάρχει η αντίληψη στα αρμόδια υπουργεία ότι η εξέλιξη του εξοπλισμού δεν συνάδει με το χαρακτήρα που δίνει ο νόμος στο ερασιτεχνικό ψάρεμα, και όσο υπάρχει αδυναμία των αρμόδιων αρχών να ελέγχουν και να τηρούν τους ήδη ισχύοντες-αυστηρούς νόμους (έλεγχος ποσοτήτων ψαριών, απαγόρευση πώλησης) και να διαχωρίζουν τους παράνομους από του νόμιμους ερασιτέχνες, φαίνεται πως η χρήση μηχανισμών βαθιάς καθετής ίσως απαγορεύεται (αυτό προκύπτει από μια «διευκρινιστική» απάντηση του αρμόδιου υπουργείου σε σχετικά ερωτήματα τοπικών λιμεναρχείων). Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τα μικρά ερασιτεχνικά ηλεκτρικά μοτεράκια που μπαίνουν πάνω σε καλάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου