Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στον Πτελεό

Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην παραλία της Λεύκης Πτελεού. Το άτυχο θηλαστικό εντοπίστηκε, αρχικά νεκρό το βράδυ του Σαββάτου 28/5 στην περιοχή "Αλατόπυργος" του Πτελεού, μετά από ενημέρωση ψαρά από το Αχίλλειο.

Μετά τον εντοπισμό του, το δελφίνι φωτογραφήθηκε και εξετάστηκε για τραύματα ή πληγές (που δεν εντοπίστηκαν), σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος". Την επόμενη μέρα μετρήθηκε (220 εκατοστά περίπου) και πάρθηκαν δείγματα δέρματος που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο για εργαστηριακό έλεγχο. Δεν προέκυψε κάτι το ανησυχητικό.

Πιθανώς, κάποιος πήρε την πρωτοβουλία να το τραβήξει στα βαθιά, χρησιμοποιώντας κομμάτι διχτυού που έδεσε στο ρύγχος του. Το δελφίνι δεν βούλιαξε και μεταφέρθηκε με τα θαλάσσια ρεύματα στην παραλία της Λεύκης Πτελεού, όπου ξεβράστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μετά τον εντοπισμό του για δεύτερη φορά, το δελφίνι απομακρύνθηκε από τη θάλασσα. Ο κ. Χρ. Δεληστάθης, κάτοικος Πτελεού (Δημοτικός Σύμβουλος) αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το βρήκαμε, το ταυτοποιήσαμε (από τις φωτογραφίες και από τα σημάδια της λήψης δειγμάτων δέρματος) και επικοινωνήσαμε εκ νέου με το Ινστιτούτο "Πέλαγος" και με το Λιμενικό σταθμό Αμαλιάπολης".

Σήμερα, το πρωί της Πέμπτης 2/6 θα γίνει η απαραίτητη υγειονομική ταφή.

Κ. Αργυρόπουλος - www.almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου